Gamle tekstiler blir nye puter

Puteinnlegg, gamle knapper etter mormor og diverse tekstilrester i ulike mønster og farger, ble med hjelp av en symaskin raskt til nye særegne puter som passet perfekt inn i stua.

Det hele begynte med at jeg sydde trekk til en avlang pute i mørk turkis møbelstoff fra Stoff og Stil. For å bryte opp valgte jeg å bruke ulike knapper i mange forskjellige farger.

Etterhvert fikk jeg ideen om å bruke applikeringen jeg lærte i tekstilformingen på barneskolen. Med opprusting av gammel lærdom ble det puter med ugle- og soppmotiv. Tanken var at disse skulle brukes på barnerommet, men de passet så godt inn i stua at de ble liggende der.

For en stund tilbake kjøpte jeg en innleggspute på Stoff og Stil som var hele 90 x 90 cm. Denne var det på tide å gjøre noe med. Siden puta er så stor var tanken at den kunne brukes som en slags puff på gulvet, det var derfor viktig at trekket på baksiden var slitesterkt. For dette formålet fant jeg et gardinstoff i brunt imitert semsket skinn som virket ganske solid. Perfekt match mot de andre tekstilene :)

Artig med en hobby når man går hjemme i permisjon og venter på den lille.