Stol på impulsen. Shopping hos DKNO

På vår første feriedag, mandag for en uke siden, så dro vi som planlagt innom butikken DKNO i Henrik Ibsensgate 90 ved Solli Plass. Målet vårt var å se på, og kanskje kjøpe, «Hang on Honey» lampene. Ved første øyekast skjønte vi at disse ville bli for store og markante over kjøkkenøya. Utrolig tøffe lamper, men kombinasjonen av kraftige farger og den litt «høye» skjermen gjore at vi ikke synes disse passet som pendellamper over kjøkkenøya.

Men så fikk vi øynene opp for en annen lampe som var hengt opp i butikken. Hengt opp som to pendler ved siden av hverandre, akkurat slik vi ønsket det på kjøkkenet. Ved forespørsel om pris kom vi raskt i dialog med en veldig hyggelig butikkbetjening som ga sterkt inntrykk av å virkelig ha interesse for det han driver med. Vi ble ytterligere presentert for nyheten «Hang». En helt enkel hvit pendellampe med en elegant form som «avrundet» lampen opp mot den tekstiltrukne ledningen. «Dette er lampene vi har lett etter», sa vi begge.

Lampen er produsert av Normann Copenhagen og designet av Rikke Hagen.

For de som ikke allerede er trøtte på bilder av kjøkkenet vårt, så følger det noen flere. Nå med de nye pendellampene:

Tross butikkens få antall kvadratmeter, fantes det et utrolig spennende og variert utvalg med skandinavisk design der. Lamper, stoler, glass, klokker m.m. Det tok ikke lang tid før Mette fattet interessen for noe stoler innerst i hjørnet av butikken. I utgangspunktet dro vi ut for å kjøpe lamper, men tanken på at vi akkurat hadde fått vårt nye Loop Stand spisebord fra Hay i hus, minte oss også på at vi trengte kjøkkenstoler.

Stolene vi kom over er vel i egentlig laget med tanke på kontorlandskap. Kanskje tiltenkt pauserom med sitt dertil klingene navn: «Pause». Men hvite stoler med akkurat lik kryssfinèr-kant som på spisebordet, ble rett å slett fristende å prøve til det nye bordet. Stolene har rene linjer, med små fine detaljer, som man først ser etter å ha studert de litt. Vi stolte på magefølelsen og impulsen og endte opp med seks nye stoler i tillegg til pendellampene.

Stolene er designet av Busk og Hertzog. Designet av Magnus Olesen(DK). Og de kan selvfølgelig kjøpes hos DKNO.

Tusen takk til Jesper hos DKNO for en hyggelig desingprat og utrolig god service. Det er garantert ikke siste gang vi er innom DKNO. Anbefales!