Kjøkkenet fra Norema endelig komplett!

Først, for ordens skyld: Vi er veldig godt fornøyde med kjøkkenet og kundebehandlingen generelt hos Norema!

Bare 10 uker etter at kjøkkenet ble begynt montert er det endelig komplett. Det er ikke stort som har manglet, men derav synes vi også at det er rart at Norema skulle bruke så utrolig lang til på å få det til.

Men gjennom denne tiden har de iallefall for oss belyst litt av mysteriet som ligger i de store prisforskjellene på kjøkken fra de ulike leverandørene.

Vi valgte Noremakjøkken fordi et kjøkken fra denne leverandøren allerede inngikk i «grunnpakken» fra Boligpartner. Vi utvidet kjøkkenet en del og ble ganske overrasket over hvor fort kjøkkenet steg i pris utover det som allerede inngikk i leveransen.

Ikke mange årene før vi gikk løs på dette husprosjektet så pusset vi opp en leilighet i Oslo hvor vi også satt opp et nytt kjøkken. Den gangen gikk vi for IKEA som er et vesentlig billigere kjøkken. Men etter at vi fikk på plass kjøkkenet i huset har jeg forundret meg over hva som egentlig utgjør de store prisforskjellene på kjøkkenet.

De delene som utgjør det meste av kjøkkenet, skapskrogene, ser iallefall med et utrent øye ut som de er ganske like. Dette både i utførelse, stabilitet og utseende. Til og med de enkle plastbenene under skapene ser så godt som identiske ut hos IKEA og Norema. Når det gjelder skapfrontene er ikke dette for oss direkte sammenlignbart da vi hadde heltre skapfronter av Ask på ikea-kjøkkenet og nå har høyglans. Men iallefall ga også IKEA sine fronter et solid uttrykk. Hengslene er identiske. Benkeplaten vi hadde på Ikea-kjøkkenet var av heltre Eik og ble etterhvert noe ujevn. Dette kan like godt skyldes feil behandling fra vår side som dårlig kvalitet på produktet. I allefall kan jeg ikke se hva som hos Norema skal kunne forsvare en prisforskjell på tett oppunder ett sekssiffret beløp!?

Men som jeg nevnte innledningsvis har Norema iallefall belyst en mulig årsak til prisforskjellene:

Innen hva vi kan anse som rimelig tidsperspektiv på ferdigstilling av kjøkkenet har vi lenge manglet ett dørhåndtak. Ja, kun ett dørhåndtak. Dette har på ingen måte vært noe problem for vår del. Skapet har fint latt seg åpne. Men å få dette levert var ikke så lett.

Norema ble raskt oppmerksomme på det manglende håndtaket og jeg ble etter noen telefoner fortalt at dette var blitt bestilt opp for levering direkte til oss på Rånåsfoss. Jeg forventet en liten postpakke i postkassen etter noen dager…. men så greit var det ikke. Midt i april (kjøkkenet ble levert i februar) ringte mobiltelefonen min. Da var det et fraktselskap som hadde en noremaleveranse til Rånåsfoss som lurte på om vi var hjemme for å ta i mot pakken. Uten noe tidligere forvarsel enn dette var vi naturligvis ikke hjemme på dagtid, men jeg ba han legge pakke utenfor.

Til våre store forundring var dette ene håndtaket kjørt i lastebil fra et lager i Sverige. Det var nok mer enn dette håndtaket som skulle til Norge. Men allikevel: dette kan da umulig være spesielt kostnadseffektivt? Og ikke nok med det. Men det var også FEIL type håndtak.

Jeg kontaktet igjen Norema for å gjøre de oppmerksomme på feilen. Og jeg sendte denne gangen et digitalt bilde av våre skaphåndtak og refererte til den første ordren som ble satt på kjøkkenet. Jeg fikk da etter litt bekreftet ny leveringsdato i uke 17 (ca 14 dager). Igjen skulle håndtaket leveres per bil fra lager i Sverige. Nå ga jeg klart uttrykk for min forundring over leveransemetoden hvorpå jeg foreslo at dette håndtaket kanskje kunne legges i en boblekonvolutt og sendes til oss per post? Neida, dette var vanskelig å få til: «De har ikke helt skjønt dette med posten dessverre».

Det er tross alt bare et håndtak. Ingen bråhast for vår del tenkte jeg. Så: som lovet kom det en lastebil med ett håndtak hjem til oss i uke 17. MEN også denne gangen var det FEIL håndtak. Samme håndtak som sist.

Så da satt vi her da…. med to håndtak som vi ikke hadde bruk for, 10 uker etter levering av kjøkkenet, og fremdeles et manglende håndtak.

Litt mindre tålmodig ringte jeg igjen Norema for en oppklaring: det riktige håndtaket hadde de nå samme dag fått levert på avdelingskontoret på Skårer. Dette hadde de allerede puttet i en boblekonvolutt (riktig!) og sendt til oss, da de allerede hadde oppdaget feilen. De hadde oppdaget feilen, men trolig for sent til å stoppe frakten fra Sverige….

Iallefall så har vi nå mottatt riktig håndtak. Endelig.

Kunne et kjøkken fra Norema generelt sett vært billigere hvis de hadde gjort et forsøk på å drive mer kostnadseffektivt? Det ble iallefall to unødvendige kjøreturer til Rånåsfoss….

PS: vi har to ekstra håndtak liggende! Noen som trenger de? Jeg kan pakke de inn hver for seg i to store esker og sende de med budbil eller taxi (hver for seg) til hvor som helst i landet. Bare si i fra!