Glassrekkverk fra lokal glassmester

Tidlig i tankeprosessen i valg av hus, så var vi på besøk hos noen som holdt på med å bygge samme type hus som vi ønsket å bygge. Toscana fra Boligpartner.

Ved dette besøket så vi en interessant endring de hadde gjort. I veggen mellom tredje og fjerde halvplan hadde de fått laget et åpning som ga et fint samspill mellom etasjene og som gjorde at veggen på kjøkkenet ikke lenger virket så stor og massiv. Denne ideen tok vi med oss i planleggingen av vårt hus.

I prosessen med valg av trapp og detaljene rundt denne ble det bestilt opp 1,5 meter med rekkverk til denne åpningen. Samme type rekkverk som på trappa. Men underveis i byggingen, før det var trapp i huset, likte vi veldig godt sikten fra kjøkkenet og ned i stua, og videre ut av det store stuevinduet til gårdsplassen. Tanken på å sperre denne utsikten med et rekkverk fikk oss til å tenke nytt.

Mette tok kontakt med den lokale glassmesteren på Årnes. Og etter litt utveksling av skisser og praktiske meninger om utformingen kom de frem til en løsning vi likte veldig godt. Glasset går helt fra gulvlisten i tredje halvplan og opp til samme høyde som resterene trapperekkverk i fjerde halvplan. Glasset er 10 mm. herdet glass som er festet med 5 skruefester til spikerslag i underliggende vegg.

Vi måtte åpne veggen og sette inn nødvendige spikerslag etter at vi egentlig var ferdige med å male veggene. Dette fordi glassplaten ikke hadde vært en del av planene våre fra begynnelsen av. Men hva gjør man ikke for å få ting som man vil.

I hjørnet der glassplaten ender mot pipa skal det i tredje plan stå en Jøtul F-473 peisovn.