Tripp-trapp-service

Allerede ved kontraktsinngåelse på leveransen av huset vårt i juli 2008, så måtte valget i forhold til trapp tas. Vi var den gang fast bestemt på at vi ønsket valnøtt trapp med hvite vanger.Høsten 2009 var vi en tur på «Bygg-reis-deg»-messen på Lillestrøm. Ofte føler vi at vi får lite ut av slike messer, med mindre man er ute etter noe spesifikt. Denne gangen benyttet vi sjansen til å snakke med Hestnæs trappefabrikk. Vi visste at dette var leverandøren av vår kommende trapp i huset. Vi etterspurte om de hadde en «prøve» av valnøtt-trapp. Dette hadde de ikke med seg til messen, men vi la igjen kontaktinformasjon slik at de kunne sende oss dette.

Noen dager senere ble jeg kontaktet på telefon av en hyggelig mann fra Hestnæs trappefabrikk. Han kunne meddele at de ikke hadde noen prøve som var liten nok for postsending, men han oppfordret oss til å ta en tur til fabrikken deres på Espa for å se på en trapp. «Vi får se om vi finner et passende tidspunkt» sa jeg, egentlig vel vitende om at det er litt tiltak å få avsluttet et arbeidsdag tidlig nok til at man får dratt av sted på en slik tur.Dette hadde mer eller mindre allerede gått i glemmeboka da samme mann fra Hestnæs trappefabrikk igjen ringte en ukes tid senere med beskjed om at de hadde en mann ute i «felten» med prøver på valnøtt-trapp i bilen. Han kunne kjøre en tur hjemom oss på Årnes på vei tilbake fra endt oppdrag.

Årnes er vel ikke akkurat «på vei til Espa», men jeg takket selvfølgelig ja til dette. Så noen timer senere ringte det på døra og der stod en trivelig mann med trappetrinn i nøttetre. Fantastisk service! De hadde to ulike varianter som vi kikket på, og jeg tok et foto før han dro videre til Espa.

Vi hadde parkettprøver liggende. På bildet over ser dere trappeprøven ved siden av vårt tiltenkte valnøttgulv. Trappa hadde mer innslag av rødt og gult enn vi hadde håpet på, så vi så at det ville passe dårlig til valgt gulv.

Nå måtte vi enten finne et nytt gulv som stod helt i stil med trappa (trappa som vi ikke likte så godt), finne et gulv som brøt totalt med trappa, eller revurdere gulv og trapp. Resultatet ble en ny runde med parkettleting. Under denne prosessen hadde vi også en god dialog med Hestnæs, og de var imøtekommende på våre litt «vimsete» meninger om fargevalg 

Nye valg ble foretatt i forhold til både gulv og trapp. Tusen takk til Hestnæs trappefabrikker for all hjelp underveis!

Det endelige resultatet ser dere på bildene under!:

Mette fikk sitt egentlige ønske om helt lyst gulv trumfet igjennom….. Noe vi er veldig glad for nå i ettertid! 

 Vi har blitt veldig godt førnøyde med både gulv og trapp.