Parkett, hvit mattlakk ask – fineline

De siste ukene har det skjedd MYE i huset. Men et sted må blogginnleggene begynne. Så først ut nå er parkett.

Det hele startet med at vi bestilte parkettprøver fra gulvspesialisten.no, da det var flere gulv på nettsidene deres som så interresante ut. De sender ut inntil 3 prøver gratis, noe benyttet oss av. Vi fikk tilsendt en prøve for et 3-stavet valnøtt, 3-stavet hvitbeiset ask, og fineline (mange smale staver) hvit mattlakk ask. Alle lakket.

Da vi mottok prøvene bestemte vi oss umiddelbart! Det skulle uten tvil bli hvit mattlakk ask, fineline. Vi hadde lenge hatt en plan om å ha valnøtt. Men vi har hatt vanskeligheter med å finne en variant som begge har likt. De har en tendens til å ha litt mye skjær av gul eller rødt. Så nå vi nå fant et annet gulv som vi begge likte, så var det lettere å ta avgjørelsen.

Da prisene på gulvspesialisten.no så ganske ok ut, med gratis frakt, så dro vi innom deres lokaler på Skøyen i Oslo. Der møtte vi på en hyggelig mann som mer enn gjerne ville hjelpe oss med gulv. Bestillingen av 90 kvm gulv ble satt og vi dro fornøyde hjem etter veldig god service hos gulvspesialisten. Da var gulvet bestilt og vi slo oss til ro med det.

Men dagen etter ringte de fra gulvspesialisten og informerte om at bestillingen dessverre feilaktig hadde blitt satt på et oljet gulv og ikke et lakket. En lakket utgave at dette kunne ikke leveres før et stykke ut i 2010. Vi ønsket å legge gulvet i jula, så dette passet oss dårlig. All ros til gulvspesialisten for god service og oppfølging, men vi måtte dessverre avbestille gulvet der.

Vi var usikre på om vi hadde sett dette gulvet noe annet sted, men tok kontakt med Parlis AS som vi hadde vært i kontakt med tidligere. Der kunne de bekrefte at de hadde et tilsvarende gulv, og det fra en leverandør i Norge som kunne levere gulvet raskt. Bingo!

Så da ble kursen raskt satt mot Parlis AS i Ole Deviks vei i Oslo for å se på gulvet der. Dette gulvet var veldig likt det gulvet vi tidligere hadde sett på og de kunne levere det med lakk. Vi fikk en veldig god pris. Faktisk enda bedre enn den vi hadde fått fra gulvspesialisten, så da ble gulvet satt i bestilling. En hel pall, men 95 kvm gulv. 

Kort tid etter bestilling hadde pallen med parkett ankommet Parlis lager. Så jeg dro ned for å se ann mengden for transport, da jeg hadde lite referanser for hvordan en pall med parkett så ut. Bordene er 120 cm lange, så pallen var releativt stor. Dette var ikke noe transportoppdrag for meg selv, så vi avtalte frakt hjem til Rånåsfoss for en rimelig penge (Det må nevnes at vi senere også fikk frakten gratis  hos Parlis også). Dette ble raskt og greit avklart for levering før jul.

Til avtalt tid ble gulvet levert på døra og transporten var behjelpelig med bære pakkene opp den lille kneika opp til huset.

Gulvet hadde en klikksystem som gjorde det veldig greit å legge. Gulvet ble lagt i jula, så da er de to øverste planene helt ferdig med arbeidet som skal utføres av oss i egeninnsatsen.

Takk til Parlis AS, spesielt Pål, transporten og venner og famile som hjalp til å legge gulvet. Dere alle bidrar til å realisere boligdrømmen vår!