Tv-stue og stueskisser

Da er det er tid for andre post ut i Mettes skisseserie fra sommerferien.

Her er det tv-stua og stua som er skissert opp. I tv-stua i fjerde halvplan vil vi ha vår eksisterende sofa og stuebord. Dette stuebordet var et impulskjøp som vi gjorde for en stund tilbake på interiørland på Alnabru. Et hvitlakkert bort med to bordplater i forskjellig størrelse. Bordplatene er av heltre valnøtt (ja bordet er ganske tungt). På oversiden av den underste bordplaten er treverket synlig. Valnøtt-treet og det hvite står i god kontrast til hverandre. Vi kommer tilbake med info vedr. fabrikat for de som måtte være interresert i det.

Vi ønsker også en sjeselong (ja, det skrives slik på norsk) ved siden av en stor bokhylle, hvor vi kan lese en god bok.

I dette rommet får vi fin vindusutsikt til skogen og hagen bak huset, uten at vi risikerer sjenerende sol på tv-skjermen. Så her kan vi fint nyte vår Pioneer PDP-508XD tv

I stua ønsker vi å fremheve rommets karakter, som de store vinduene og takhøyden. Stua skal være et rolig rom uten fokus på tv og duppeditter. Veggene skal være lyse, og interiøret skal ha fargeinnslag som gir et personlig uttrykk. Her vil stilen bli en miks av gamle og nye møbler. Jeg har allerede sett meg ut noen møbler til rommet, blant annet sofaen Karlstad fra IKEA i hvitt, lampa Lounge fra Bolia og mammas gamle platespiller. I tillegg ønsker jeg meg stolen Eames fra Herman Miller, og aller helst en original fra 60-tallet.

Foran de store stuevinduene skal vi ha to lenestoler, så vi kan sitte og se ut på utsikten eller lese en god bok. Vi har allerede anskaffet en lenestol som er en gammel 60-talls stol med svinge- og vippeben. Denne skal vi trekke om i en sprek farge, som vi ikke har bestemt ennå. Andre møbler, som hyller og skap, skal være i enkel moderne design.