Tiltak med tett terrassegulv

Plassen under terrassen ønsker vi å utnytte til lagring av ved, og som sykkelparkering. Derfor ser vi det som praktisk å kunne ha dette «uterommet» så tørt som mulig, også når det regner.

Jeg har i lengre tid saumfart diverse brukerforum på nett, lest artikler i blader og på nettsider. Ut i fra dette konkluderte, og hentet jeg i forrige måned inn pristilbud på et produkt som heter til-tak. Jeg har lest både positive og noen negative omtaler av dette produkter, men ut i fra en vurdering om at vi ønsker en varig og permanent løsning, så bestemte vi oss for dette. Til tross for at prisen ble noe høyere enn vi hadde tenkt oss.

Så var tiden kommet da vi skulle gå til faktisk innkjøp av produktet. Jeg har fått skriftlig pristilbud på 7 x 5 takplater med ulik vinkling + 5 tilpasningsplater, samt fått bekreftet at dette er lagervare. Men før jeg hastet av sted til forhandleren etter jobb i dag så tok jeg en siste kikk på til-tak.no for å sjekke den fysiske størrelsen på platene.

Jeg så da igjen (har lagt merke til det før) at de har et tips vedr. støydemping: «Lim en bit av en lekte oppunder midten av hver plate på tvers. Bruk TIL-TAK Lim. Dette reduserer støyen fra hopping og løping betraktelig.» Dette indikerer jo sterkt at de har et «støyproblem» med disse platene. Men uansett: det har skapt en liten tvil hos meg, men dette har ikke hindret meg i fra å ha troen på produktet. Litt støy kan man leve med for å ha det tørt under terrassen.

MEN samtidig så jeg en advarsel om ikke godt nok tørkede impregnerte terrassebord: «Overskytende impregneringsvæske fra terrassebord som ikke er tilstrekkelig tørket, vil tære på zinkbelegget til platene, og redusere levetiden.» Jeg gjorde meg jo da noen få tanker om levetiden til dette produktet, uten å tenke noe spesielt mer over dette.

Fremdeles optimistisk dro jeg av sted til forhandleren for innkjøp. Det var jo ingen tvil om at jeg skulle ha dette produktet, så jeg kjørte bilen rett inn i trelasthallen klar for opplasting. Jeg møtte en hyggelig ansatt som så på tilbudet jeg hadde fått, og som ba meg kjøre bilen ut av hallen på andre siden. Innen jeg hadde fått flyttet bilen så hadde han serviceinnstilt plukket varene, 7 stk av hver plate. Men…. «Tilpasningsplatene har vi bare 1 igjen av, og den er litt bulkete så den tror jeg ikke du vil ha». Og det hadde han helt rett i! Og etter et raskt blikk på platene generelt så uttalte jeg: «Skeptisk…». Hvorpå at sa «Det hadde jeg også vært!». Alle platene bar sterkt preg av dårlig behandling. Om dette skyldes dårlig håndtering ved frakt eller dårlig oppbevaring hos forhandler er for meg ukjent, men dette førsteinntrykket var utløsende nok til at jeg mistet totalt troen på produktet. At så godt som samtlige plater var bulkete og skjeve, misfarget (hvite og brune) og at de heller ikke hadde komplett varesortiment gjorde at jeg tok kjøreturen hjem igjen uten noen handel i dag.

Det postive oppe i det hele, er at jeg nettopp har spart 8174 kroner (og det inkluderer 30% rabatt)!! Og i tillegg hadde det tilkommet kostnader for lim og skruer.

Men nå skal det sies at jeg ikke har prøvd produktet. Så jeg skal ikke dømme det på det. Men mitt inntrykk av produktets levetid er betydelig svekket.

Så hva gjør vi med tetting av terrassegulvet?… Jo vi går får en vesentlig enklere (og billigere) løsning: Plastmo dryppstopp. Dette kan monteres etter at terrassebordene er lagt. Det festes en aluminiumsskinne på hver sperre, hvorpå man så bøyer en PVC-plate i mellom. Like enkelt som det er genialt….

Og dryppstopp kommer jeg til å kjøpe hos en annen forhandler enn den jeg var hos i dag