Kjøkkenplaner

Da har det vært sommerferie og vi har hatt et par uker på oss til å komme inn i daglige rutinene igjen.  Så nå er det på tide å blogge litt igjen.

I 3 av de 4 ukene snekkerene hadde ferie var også vi på ferie. I år hadde vi en rolig norgesferie uten noen bestemte planer, og var derfor en del på hytta i Redalen (ikke så langt i fra Norefjell). Mye av tiden vår går naturligvis med på tenke hus, hus og hus. Mette fikk en kveld «ånden over seg» og begynte å skisse litt på noen perspektivtegninger for hvordan vi ser for oss at de blir inne i huset, med tanke på møblering m.m.

Så først ut presenterer vi en enkel skisse av kjøkkenet med spisestue:

Kjøkkenøya er i utgangspunktet kun planlagt med en grå laminat benkeplate, tilsvarene den benkeplaten som vil være på resten av kjøkkenet. Men nå leker vi litt med tanken på å ha heltreplate på øya, som også vil gå ned til gulvet på den ene siden. Dette avhenger også litt av hvordan gulv vi velger i denne etasjen. På tegningen er det illustrert med mørkt gulv og benkeplate, da vi har vært inne på å ha valnøtt parkett. Trappene i huset vil bli valnøtt. Så gulvet må enten være valnøtt eller bryte helt, det vil for eksempel si helt lyst, nesten hvitt. Diskusjonene fortsetter 😉

På kjøkkenet har vi lyst på en veggklokke designet av Arne Jacobsen. Klokken heter Banker’s clock og ble designet i 1971. Utrolig tøff den dag i dag!

Mette saumfarer jevnlig finn.no og lauritz.com med et årvåkent blikk etter brukte «skatter». Mye av det hun finner himler jeg med øynene av og sier «Det skal aldri inn i vårt hus», noe av det møtes vi et kompromiss, og noe synes vi begge er interresant.
Disse 3 barkrakkene er noe vi begge synes hadde passet på kjøkkenet. Vi deltok ivrig i budgivningen, helt vi oppdaget at høyden på krakkene var en del høyere enn hva som hadde vært praktisk til kjøkkenøya. Vi var inne på tanken å sette en forhøyet plate i forkant av øya, men følte da at vi hadde mistet verdifull arbeidsflate på kjøkkenet. Så da lot vi budene på krakkene fare forbi oss. Det er fremdeles nok av tid for å finne noe passende. Krakkene er forøvrig designet av den spanske designeren Patricia Urquiola.

Avgjørelsen er enda ikke tatt, men foreløpig har tankene surret rundt et tema med røde og oransje detaljer på kjøkkenet. I stil til evt. oransje barkrakker fant vi en dag en reklameannonse for disse spisestuestolene. De heter Paustian Ripple Chair og fåes i flere farger, deriblant disse (på bildet til venstre over) i hvitt med oransje ben. Mette er av den mening at det kunne vært moro med flere ulike stoler rundt spisestuebordet. Jeg kan til del være med på denne tanken, forutsett at de ikke blir for ulike. Må i det miste være litt i stil med hverandre både i utforming og farger. Må ikke se ut som et loppemarked hjemme hos oss