SketchUp garasje

De siste dagene har jeg planlagt garasje. Jeg har laget en konseptskisse i Google SketchUp (Genialt verktøy!). Foreløpig er ikke alle målene helt korrekte.

– Bakre og høyre vegg (av første etasje) er mur, resterende vegger blir trekonstruksjoner.

– Venstre halvdel av garasjen er tiltenkt full takhøyde, slik at jeg f.eks. kan heve bilen med en løftebukk Andre halvdel skal vil det være loftsbod for oppbevaring av ting som utemøbler, grill, bildekk m.m. oppe, med inngang bak.

– Dobbel garasjeport, bredde 550cm

Jeg ser for meg en ståldrager over garasjeporten i hele garasjens bredde. Og så en ståldrager oppå denne som går bak til bakre murvegg. Denne vil være underlag for støtte til takkonstruksjon for begge halvdeler, samt vegg/gulv for loftsbod. Men jeg har ingen erfaring med dimensjonering av stålkonstruksjoner, som det er noen der ute som kan bistå så meld i fra. Alternativt kan jeg jo prøve å få gratis veiledningstime hos Arkitektenes rådgivningstjeneste eller så kan sikkert stålleverandøren komme med noen tips.